ponedjeljak, 13. svibnja 2013.

Avon Real Red lak za nokte

U prošlom postu sam opisala Avonov učvršćujući bazni lak za nokte, a ono što sljedeće dolazi na bazu je lak u boji.
Ne stignem redovito lakirati nokte, ali kada uspijem odvojiti vremena za manikuru, volim da se to i vidi. Ne volim previše eksperimentirati s bojama i većinom biram upečatljive boje kao što su crvena ili neonski roza. No, crvena je klasika i uvijek je u modi kao i mala crna haljina. Kažu da je crvena simbol glamura i najzavodljivija je u svijetu boja :)
 
Real red je lijepa koraljno crvena nijansa. Dolazi u bočici od 12 ml sa crnim četvrtastim poklopcem, upakirana u crnu kartonsku kutijicu. Kemijski sastav nalazi se unutar same kutije i potrebno je razrezati je da biste ga mogli poučiti. Ali bez straha, jer popis sastojaka ne otkriva zloglasni formaldehid koji se s razlogom sve više izbacuje iz proizvodnje lakova zbog svoje štetnosti i izazivanja alergija.
Lak je visokog sjaja i postojane boje, ima preciznu ravnu četkicu, prilično je otporan i dugotrajan.
Avon kaže da sadrži dijamantnu prašinu, akril, panthenol i specijalne polimere za maksimalan završni sjaj.

Jedan sloj
Dva sloja
Ono što me smeta kod ovog laka je beskrajno dugo sušenje. Nisam štopala vrijeme ali čini mi se da mu treba i pola sata da se osuši u potpunosti a kamoli ako idete nanositi drugi sloj. Mislim da bi u kombinaciji s njim bilo dobro nabaviti i sprej za brzo sušenje.

SASTOJCI: ETHYL ACETATE, BUTYL ACETATE, ISOPROPYL ALCOHOL, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, NITROCELLULOSE, TRIPHENYL PHOSPHATE, TRIMETHYL PENTANYL DIISOBUTYRATE, STEARALKONIUM BENTONITE, CALCIUM ALUMINIUM BOROSILICATE, DIAMOND POWDER, CAMPHOR, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, SILICA, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, ETHYL TOSYLAMIDE, POLYETHILENE TEREPHTHALATE, SUCROSE ACETATE ISOBUTRYRATE, TOSYLAMIDE/EPOXY RESIN, DIACETONE ALCOHOL, TIN OXIDE, BENZOPHENONE-1, PANTHENOL, POLYURETHANE-11, CALCIUM PANTOTHENATE, OLETH-10 PHOSPHATE, CITRIC ACID, DIMETHICONE, STEARALKONIUM HECTORITE, ALUMINIUM, [+/- MICA, CI 77891, CI  77491, CI 77492, CI 77499, CI 19140, CI 15850, CI 15880, CI 77000, CI 77510, CI 77266, CI 77163, CI 77007 <GL 1030>

GDJE KUPITI: Avon kataloška prodaja

CIJENA: 25 kn u kampanji 7/2013

Koje su vaše najdraže nijanse laka za nokte?

Broj komentara: 19:

  1. Prekrasna boja! Obožavam Avonove lakove, od svih koej sam isprobala, oni mi se nekako najdulje zadrže na noktima i dosta dugo traju u bočicama, a da se ne zgusnu :) Fotke su ti odlične :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na pohvalama. Drago mi je da ti se sviđa :)

      Izbriši
  2. Fotke *.* Svaka čast, baš se vidi da si profesionalac i da se trudiš oko svojih fotografija.
    Što se laka tiče, nijansa mi je lijepa, i ja isto volim crvene lakove ili roze, nešto upečatljivo. Ali ako se toliko treba čekati da se osuši, ne isplati se. Ja sam strašno nestrpljiva s lakovima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komplimentima :*
      I ja sam nestrpljivko. Ne znam tko ima vremena čekati pola sata i paziti da ne dotakne nešto što bi moglo oštetiti svježi lak. Ali s druge strane, iskupi se trajnošću pa onda... :)

      Izbriši
  3. Fotografije... Bez teksta sam! :)
    Moje boje lakova su uglavnom crvene i tu i tamo upadne kakva ciklama ili neka druga nijansa roze.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lenka! :)
      Znači, slično kao i kod mene. Crvene i rozo-upečatljive ;)

      Izbriši
    2. Dakle stil i elegancija. Cool :)

      Izbriši
  4. Lijepa klasicna crvena, a sto se tice brzine susenja, preporucam prije brzosuseci top coat, ti sprejevi i one kapljice za brzo susenje meni nisu uopce pomagale, doduse nisam probavala puno vrsta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na prijedlogu. Nisam probala ni jedno od tog dvoje ali morat ću pogledati prilikom sljedećeg šopinga. Možda stvarno bude brže :)

      Izbriši
  5. Volim te Avonove lakove i super su mi. Za fotke ne moram ništa reći. WOW!

    OdgovoriIzbriši
  6. Koliko dugo traje na noktima? Fotke su preprekrasne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za fotke! :)
      Pa ovisi da li se stavi podlak i nadlak i što radim s rukama. Ako perem suđe bez rukavica i čistim, brže se otkrhne.. Ali ako ne ribam po kući i to, onda mi potraje i oko tjedan dana :)

      Izbriši
  7. Mrzim ponavljati kao papiga za ljudima, ali fotke!!! I malo mi žao ovog laka koji je proliven hihi :)
    Ja jako rijetko nosim crveni lak jer je noćna mora kad ga skidam i kad mi prsti budu crveni do članaka! Kakva je situacija s ovim lakom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe aj nou vot ju min ;)
      I meni su prsti poslije skidanja crveni ali skidam ga obično jednom tjedno jer ovaj stvarno potraje. Prvo skinem lak da su nokti čisti a onda dodatno nasaftam čisti blazinicu pa malo držim i na koži i onda obrišem prste. S tim da uzmem uljni aceton pa ne isuši toliko :)
      A razliveni lak... sve za umjetnost ;)

      Izbriši
  8. Prava damska crvena, prelijepa.

    Imala sam jedan sličan, čini mi se da Avon često izbacuje iste stvari što je super.
    I kvaliteta im je odlična.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, lijepa je bojica. Lijepo izgleda na noktima i u kontrastu s mojom snjeguljica-like kožom ;)

      Izbriši