petak, 31. svibnja 2013.

Declaré losion za tijelo

Sigurno vam se desilo da ste neki proizvod kupili zato što ste bili očarani lijepim pakiranjem ili vas je privukla niska cijena pa ste se malo zaletjeli s kupnjom. Upravo to se meni desilo nedavno u Douglasu.
Cilj moje kupovine bila je Anastasia Beverly Hills mini paleta za obrve, no ljubazna prodavačica napomenula mi je da imaju akciju na Declaré losion za tijelo s avokadovim uljem koji je snižen sa 169 kn na 99,90 kn i ostao je još samo jedan primjerak.


Odmah me osvojilo elegantno pakiranje sa zlatnim detaljima koje sadrži 400 ml proizvoda uvijek potrebne mazalice za moju suhu kožu te sam odlučila kupiti ga bez da sam pročitala popis sastojaka što u zadnje vrijeme pobožno činim.

Početno testiranje i mazanje ruke me na prvu oduševilo. Miris je baš ugodan. Vrlo sličan Nivea kremi. A pravo testiranje slijedilo je nakon sljedećih tuširanja.


Losion se vrlo lako dozira putem pumpice koja je praktična kad imate masne ruke i sprečava da zamastite cijeli proizvod i to mi se baš sviđa. Gustoća je tipična za losione i mlijeka. Vrlo se lako i brzo razmazuje i upija.
Početni dojam je bilo oduševljenje ali za 15 minuta javio se osjećaj suhoće kože, kao da nisam ništa nanijela. Potom sam losion pokušala nanijeti ponovo ali efekt je bio isti. Nisam mogla drugo nego zaključiti da je ovaj proizvod definitivno "preslab" za moju kožu.
Ovaj losion je inače namijenjen za sve tipove kože a prvenstveno za osjetljivu. No, mislim da bi mješovita i masna puno više profitirale od moje.

Druga stvar je popis sastojaka. On otkriva da losion sadrži četiri različite vrste parabena. Iako sam čitala o tome da pojedini parabeni i nisu tako štetni kako se piše u javnosti, ipak gledam da ih izbjegnem u što širem luku i da ih ne koristim ako baš ne moram.

Ne kažem da je proizvod loš, i to što meni ne odgovara ne znači da ne bi odgovarao nekom drugome, posebno ako vam ne smetaju parabeni u sastavu.

SASTOJCI:  AQUA (WATER), PARAFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ETHYLHEXYL STEARATE, PROPYLENE GLYCOL, PERSEA GRATISSIMA OIL (AVOCADO OIL), STEARATH-10, GLYCERYL STEARATE, CETYL ALCOHOL, CARBOMER, PEG-30 STEARATE, TETRAHYDROXYPROPYL ETHYLENEDIAMINE, PARFUM, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN

GDJE KUPITI: Douglas parfumerije

CIJENA: redovna cijena je 169 kn

Što vi koristite za njegu tijela?

Broj komentara: 15:

  1. Hmmmmmmmm, a bas mi je lijepo pakiranje. :) Ja koristim Ammara i Lilith prirodne mazalice, a trenutno novu Balea mazalicu koja mirisi na ljetooooo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, pakiranje je krasno i praktično ali što da radim kad mi sadržaj ne odgovara :)

      Izbriši
    2. S obzirom da imam jako suhu kozu, vjerujem da ni meni ne bi bio dovoljan. :(

      Izbriši
  2. Šteta :( Ja se držim svoje Neutrogena Intense repair body lotion for very dry and irritated skin i nekako mi se ne da eksperimentirat s drugim mazalicama za tijelo dokle god mi je ona dobra. Imam ultra suhu kožu i još sam grozna jer mi se ne da mazat tijelo svaki dan. Katastrofa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, Neutrogenu za tijelo još nisam probala a baš bih mogla. Ni meni se ne da mazat ali kad te koža zateže i pecka, nemaš drugog izbora :)

      Izbriši
  3. Auch! Baš me iritira kad nabijaju cijene proizvodima koji se prodaju samo zbog imena, a sastav im je ništa drugo nego jeftin -.- Ali sviđa mi se elegantno pakiranje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, pakiranje je super. Razmišljam da ispraznim sadržaj boce i unutra stavim neku kremu, šampon ili ulje koje često koristim jer ima pumpicu :D

      Izbriši
  4. Hmmm, a stvarno predivno izgleda,sigurna sam da bi i ja pala na ambalažu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da. Eto tu vrijedi ona, ne sudi knjigu po koricama :D

      Izbriši
  5. Steta da ti nije bio bolji, pogotovo jer nije bas ni jeftin za jedan losion :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da. Za tu cijenu bi morao biti ne znam kako dobar ali ne možeš znati...

      Izbriši
  6. Iako divno izgleda, sastav nije nimalo impresivan. :(
    Ja sam već mjesecima na Palmer's kakao maslacu i moram priznati da sam jako zadovoljna. Moja je koža dehidrirana tokom svih godišnjih doba i strašno se peruta, ali srećom, Palmersov me maslac spašava. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam primjetila taj maslac. Morat ću malo potražiti recenzije i otvoriti oči kad idem u šoping :)

      Izbriši
  7. Ambalaža je stvarno krasna, ali šteta što ti je "preslab".

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i meni je žao ali eto. Ne može mi sve pasati :)

      Izbriši