petak, 24. svibnja 2013.

Miyu balzam za usne i Sensi Shea krema za lice

Kao ljubitelj prirode i prirodnih proizvoda, a potaknuta recenzijom Voodoo-blonde, odlučila sam isprobati Miyu prirodnu kozmetiku i to balzam i Sensi Shea kremu za lice te sam početkom veljače poslala svoju narudžbu putem Miyu facebook stranice gdje možete naći katalog proizvoda.  
Sva kozmetika u Miyu ponudi je ručni rad diplomirane farmaceutkinje. Bez derivata nafte, parabena, umjetnih boja i mirisa, s emulgatorima prirodnog porijekla te bez gotovih baza za kreme i sapune.

Paketić je stigao za par dana a njemu se našlo i par testerića koje mi je ljubazna M. poslala uz moju narudžbu.

Miyu balzam za usne u sticku, classic

Balzam dolazi u sticku što je puno praktičnije i više higijenski u odnosu na teglice i kutijice u koje guramo prstiće a koji i neće uvijek biti čisti. Posebno kada se nađemo negdje vani gdje voda i sapun
neće biti pri ruci.

Kako Miyu opisuje ovaj balzam:  

Posve prirodan balzam za usne od bijelog pčelinjeg voska i ulja suncokreta bogatog vitaminom E. S osvježavajućim eteričnim uljima naranče i limuna s antimikrobnim, antifungalnim i protuupalnim djelovanjem, te blagom notom eteričnog ulja ružmarina s izrazitom antioksidativnom zaštitom i notom vanilije koja čini miris neodoljivim!

Miris: slatkasto-citrusni s plemenitom notom ružmarina i meda zbog pčelinjeg voska

Bez parabena, umjetnih bojila i mirisa te derivata nafte!
 


Prvo što ja uvijek napravim kada kupim novi proizvod je da ga pomirišem. Miris mi je općenito dosta bitan u kozmetici. Ne mora mirisati ne znam kako bajno, ali proizvode s lošim ili neugodnim mirisom ne bih mogla koristiti ma kako dobri i prirodni oni bili. 
Ovaj balzam zaista ima ugodan slatkasto-citrusni miris slabog intenziteta tako da ne guši kad se namaže na usne i vrlo brzo nestane.
Osjećaj na usnama je odličan. Ali pošto sam godinama koristila Melem, na početku mi je kod ovog balzama falilo masnoće. Trebalo mi je malo da se priviknem jer mi se činilo da se prebrzo upije i nestane s usana i da ga puno češće trebam obnavljati. Bili su to zimski mjeseci sa hladnim vremenom i isušujućim grijanim zrakom u zatvorenom prostoru. Nakon dolaska toplijeg vremena, vidim da je masnoća balzama sasvim zadovoljavajuća i da odlično njeguje moje usne. Prilično se sporo troši obzirom da ga imam još više od polovice a koristim ga već gotovo četiri mjeseca.
Preporučila bih ga prvenstveno zbog prirodnih sastojaka i odlične zadaće koju obavlja. 
Čim potrošim, naručujem novog jer je naprosto odličan :)

KOLIČINA: 8 g

CIJENA: 18 kn




Miyu Sensi Shea krema za lice

Kako Miyu opisuje ovu kremu: 

Ova veoma hranjiva potpuno prirodna krema u higijenskoj tubici sastoji se od čak četvrtine Shea maslaca, koji djeluje protuupalno, stoga je odličan izbor za suhu i osjetljivu kožu, uključujući kožu sklonu crvenilu te stanjima kao seboreja, neurodermitis i psorijaza, te za zrelu kožu. Osim Shea maslaca, sadrži i suncokretovo ulje, također korisno kod ekcema i upala, koje hrani kožu vitaminom E i esencijalnim masnim kiselinama, čiji manjak može uzrokovati ljuskanje kože.

Krema vraća koži vlagu i hrani ju. Sadrži malu količinu eteričnog ulja naranče koja daje nježan miris po svježoj naranči.

Sadrži i njegujući pčelinji vosak, hidratizirajući prirodni emulgator lecitin, prirodni ovlaživač glicerol, prirodni konzervans sorbinsku kiselinu, koncentrat vitamina E iz suncokreta, te pročišćenu vodu.

Bez umjetnih boja i mirisa, parabena i derivata nafte!

Mislim da je Miyu sve rekla, no ja ću još dodati da je krema malo gušće teksture ali se bez problema razmazuje. Kao stvorena je za suhu kožu! Meni odlično hrani i vlaži lice cijeli dan. Također ugodnog slatkasto-citrusnog mirisa.
Rekla bih da je krema savršena za hladnije mjesece i zimu. Jer dolaskom toplog vremena, ne upije mi se u potpunosti već ostavi masni sjaj na licu. No, znam kako ću to iskoristiti u svoju korist. Suhi laktovi, koljena i pete neće se buniti da ih tu i tamo počastim ovom prirodnom delicijom :)

KOLIČINA: 30 ml

CIJENA: 50 kn

GDJE KUPITI: Miyu prirodna kozmetika

Jeste li probaly Miyu prirodnu kozmetiku? Što biste još preporučili  osim Balzama i Sensi Shea kreme?

Broj komentara: 16:

  1. Imam balzam i super mi je! Evo baš ga mažem. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Interesantne stvarcice! Baciti cu oko i malo razgledati :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja još ništa nemam od Miyu, ali imam od ostalih proizvođača prirodne kozmetike. Obožavam sve sapune i kremice i balzame koje rade :)
    Ali planiram od Miyu naručiti nešto, kada potrošim sve zalihe, imam sad sto kremi na lageru, ne znam kud ću s njima. Mislim da će Miyu na jesen nadoići onda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe kako mi je to poznato. Samo gomilam i kupujem jedno na drugo a da prethodno nisam ništa potrošila :)))

      Izbriši
  4. nemam još ništa od Miyu, a s ovim postovima me samo mamite :D
    Dopada mi se i balzam i krema, možda si ju naručim za zimu :)

    OdgovoriIzbriši
  5. krema zvuci lijepo, ali vjerojatno bi bila premasna za moju mjesovitu kozu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, bojim se da bi. Pogledaj u katalog što ima za tvoj tip kože ili pitaj M. Da ti nešto zmiksa ;)

      Izbriši
  6. Nisam još probala ništa, ali svakako namjeravam.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam imala tu kremicu ali mi nažalost nije bas odgovarala.. od teksture do efekta na kozi :/ ali Miyu je zaista simpaticna i pametna djevojka koja rado pomaže svima nama da odaberem prave proizvode za svoju kozu bez stetnih sastojaka i za to respekt!Balzam svih hvale pa cu ga morati i ja nabaviti uskoro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Balzam svakako preporučujem a trenutno sam u potrazi za nekom kremom koja će mi odgovarati i po toplijem vremenu i ne bude ostavljala masan trag :)

      Izbriši
  8. već sam planirala neke njene proizvode nabacit, budem obavezno, sve mi zvuči predobro :D

    OdgovoriIzbriši
  9. morat ću pogledat, ovaj balzam me mami jer imam fetiš na njih, a još kad znam da je upotpunosti napravljen od prirodnih sastojaka milina!

    OdgovoriIzbriši
  10. Još Miyu poklonica - jupi :)

    Isprobala sam proizvode nekoliko malih hrvatskih prirodnih proizvođača i, u usporedbi s Miyu proizvodima, ma ni do koljena! Moj dragi koristi Sensi Shea kremicu, ja sam na AntiAc Intense, oboje koristimo fiziološki sprej umjesto tonika, tu je još deo krema, kruti parfem i samo najbolji puder ikad, custom made za moje lice - što još reći, koju posluku porati :D

    Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši