petak, 17. svibnja 2013.

Vichy Dercos šampon protiv prhuti

Neću vas zamarati nepotrebnim detaljima kako nastaje prhut i što je uzrokuje, već odmah prelazim na svoje dojmove ovog čuda od proizvoda.
Vichy Dercos šampon protiv prhuti za normalnu do masnu kosu stvarno me oduševio! Prije njega koristila sam Recept, Selsun, Oronazol i tko zna što još ali ništa nije dalo ovako dobre rezultate.
Ne možete vjerovati dok ne vidite svojim očima. I to odmah nakon prvog pranja! Nema više peckanja, svrbeži ni ružnih bijelih pahuljica. Naravno da jedno pranje ne rješava problem u potpunosti. Vichy preporučuje 4-tjedni tretman. Nakon toga kosu ne bi trebalo prati jakim i agresivnim šamponima. Najbolje neki blaži ili baby šampon.


Šampon dolazi u količini od 200 ml, sadrži selen disulfid i cohesyl, gušće je teksture i narančasto žute boje te ne sadrži parabene. Ima jedan neuobičajen miris. Mene podsjeća na bolničke dezinficijense :)

Imam dužu kosu koja je suha dok je vlasište sklono mašćenju a pošto Dercos dodatno isušuje kosu, ja ga koristim tako da na vlasište nanesem Dercos a na ostatak kose uobičajeni šampon.
Postoje verzije šampona za različite tipove vlasišta pa možete izabrati onaj koji vama najbolje odgovara.

Ako imate prhut, toplo preporučujem. Ovaj šampon zaista radi svoj posao i to odlično!

NAČIN UPOTREBE: Kod prve primjene nanijeti na vlasište i ostaviti da djeluje 2 minute. Kod narednih pranja umasirati u kosu i isprati. Treba izbjegavati kontakt s očima i oštećenom kožom.

SASTOJCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Cetyl Alcohol, Hydroxystearyl Cetyl Ether, Carbomer, Cl 19140 (Yellow 5), Citric Acid, Dimethicone, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, PPG-5-Ceteth-20, Propylene Glycol, Salicylic Acid, Selenium Sulfide, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Sodium Hypochlorite, Parfum (Fragrance).

GDJE KUPITI: ljekarne

CIJENA: 97,89 kn

Što vi koristite protiv prhuti? Jeste li probali Dercos?

21 komentar:

  1. Perut imam povremeno,a onda se okrenem nekim prirodnim lijekovima,jabučni ocat i slično,nakon par mjeseci prođe i pojavi se opet.Ovaj šampon ću definitivno probati,upravo muku mučim s perutanjem vlasišta,a nisam mijenjala ni šampon ni balzam,ne znam zašto.Hvala na preporuci.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam probala svašta ali ništa nije bilo tako učinkovito. Ako ga probaš, sigurna sam da se nećeš razočarati :)

      Izbriši
  2. Bio bi dobar za moje seboreično vlasište! :D Nisam isprobala ovaj šampon no ako budem u prilici, svakako budem. Trenutno koristim Laverin i Alverdeov i dobro me služe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam super zadovoljna kao što vidiš i mogu ga samo preporučiti :)
      Ako su ti ova dva spomenuta dobra, drži se njih. Navodno vlasište ne voli česte promjene šampona i to ponekad može biti uzrok peruti :)

      Izbriši
  3. Obožavam njihove šampone! Stvarno su učinkoviti, tako da me ne čudi da te je oduševio već nakon prvog pranja. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Koristila sam ga i bila prezadovoljna :))

    Vichyevi šamponi su stvarno odlični, i čini mi se sve bolji i bolji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je prvi put da koristim pa ne znam kakvi su bili prije ali nisam čula jednu lošu stvar o njima :)

      Izbriši
  5. Imam, koristim i dižem u nebesa! Spas :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja obavezno za vrijeme zime ili nakon nje (kao što je sada slučaj) dobijem prhut. Ali imam suho vlasište. Zato koristim njihov šampon protiv prhuti, ali za suho vlasište. Jeste da grozno smrdi, ali pomaže. I što je najboje, kosa mi se puno manje masti, tako da razmišljam probati šampon za svakodnevno pranje pa možda uspijem izdržati barem 3 dana bez pranja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da čujem pozitivna iskustva i sa šamponima za druge tipove vlasišta. :)

      Izbriši
  7. meni je drago da nemam problema s prhuti pa nisam ni probala ovaj šampon ;)
    inaće, blog ti super izgleda, savršene fotke *.*

    OdgovoriIzbriši
  8. Sampon je odlican i uncikovit koristim ga vec dugo,,Vichy ima isto tako odlicne pudere ,,,jednostavno sam prezadovoljna njihovim proizvodima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je za šampon a pudere još nisam probala :)

      Izbriši
  9. Šampon zvuči super! Nisam probala jer nemam problema s prhuti, hvala Bogu, ali lijepo je kada nađeš nešto što ti odgovara :D

    OdgovoriIzbriši
  10. ovaj sampon je odlican,mama ga je prvi put kupila i odlucila sam isprobat,odusevial sam se da nakon prvog pranja uklanja perut,znaci odlicno..i sad sam trenutno u njemackoj,no kako mi je kosa suha odlucila sam probati jednu drugu vrstu ali isto od Vichy pa sam narucila i sutra dolazi,perut me stvarno izludjuje!!
    svakako preporucam,samo se ravnajte po vrsti kose i vlasista,jer ne zelite uzeti jedan za masnu kosu ako imate suhu,tako da pripazite,inace samnom ne utjece na nista,jedino je jako cudnog mirisa i treba se priviknut na njega,prije je kostao oko 120 kn ali sada je povoljniji,ja sam ga koristila 2 puta tjedno...jer Imam suhu kosu..ovisi sve do osobe..ali stvarno se nema sto muljati,ovaj sampon je spas

    OdgovoriIzbriši