petak, 10. svibnja 2013.

Avon učvrščujući bazni lak za nokte

Svaku manikuru trebali bismo započeti podlogom za lak kako bismo izbjegli direktan kontakt noktiju s kemikalijama iz laka i kako bi sam lak dulje trajao.
Lakovi sadrže formaldehid koji može reagirati sa keratinom, proteinom u noktima i učiniti ih žutima. To vrijedi posebno za crvene lakove. Oni sadrže veću količinu željeznih oksida i drugih tvari koje nokte mogu obojiti u žuto.

Avonov nail experts - učvršćujući bazni lak za nokte koristim već šest mjeseci i prilično sam zadovoljna. Može se koristiti i sam da bi učvrstio lomljive i mekane nokte kao što su moji. Ja ga koristim kao bazu a par puta i kao top coat kad mi je ponestalo istog.



Moji nokti su baš mekani i lomljivi i ne mogu ih imati dulje od jagodice prsta. Zato ih većinom nosim kratke.
Pomoću baznog laka sam ih par puta uspjela i pustiti da malo prerastu jagodice prstiju i nisu mi pucali ali, s druge strane, nisam navikla na duge nokte i smetaju mi kod kućanskih poslova. Da ne spominjem par probušenih gumenih rukavica za pranje suđa ;)



ZAKLJUČAK: Dobro učvršćuje, brzo se suši, četkica je ok veličine, produljuje trajanje laka. Sasvim solidna učvršćujuća baza za tu cijenu.

SASTOJCI: ETHYL ACETATE, BUTYL ACETATE, ALCOHOL DENAT., NITROCELLULOSE, ADIPIC ACID/NEOPENTYL, GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, ISOPROPYL ALCOHOL, TRIMETHYL PENTANYL DIISOBUTYRATE, TRIPHENYL PHOSPHATE, SUCROZE BENZOATE, CAMPHOR, ETOCRYLENE, DIMETHICONE, CALCIUM PANTOTHENATE, AQUA, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, HYDROLIZED CORN PROTEIN, HYDROLIZED SOY PROTEIN, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, CI 15850, CI 19140, CI60725.

GDJE KUPITI: Avon kataloška prodaja

CIJENA: Ovisi o kampanji. Od 17 do 29 kn za 12 ml

Koje učvršćivače i baze za nokte koristite?

Broj komentara: 8:

  1. Ovo ću morati isprobati. Ja koristim onaj hvaljeni Eveline lak 8 in 1 i jako sam zadovoljna. Čak ga nekad znam i samog nositi jer je onako neke nude bijele boje i izgleda jako decentno. Inače nemam naviku stavljati base coat kao ni top coat, ali trebala bi početi. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O da, već sam ga ja škicnula kod tebe i namjeravam ga kupiti prvom prilikom :)

      Izbriši
  2. Krasne fotke, to prvo moram pohvaliti! Druga stvar, dobrodošla :)) Ja koristim Eveline Diamond Hard, ali to si već vidjela. Makar mi se ne sviđa što u njemu ima tog zločestog formaldehida :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđaju fotke i hvala na dobrodošlici :)
      Eveline Diamond Hard hvale sa svih strana pa ću ga morati isprobati :)

      Izbriši
  3. Nisam probala, ali čini se odličan. Mogla bih ga kupiti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preporučujem. Za tu cijenu nemaš što izgubiti :)

      Izbriši
  4. Imala sam ovo čudo i bila sam prilično zadovoljna.
    Sad kad nemam Avon lady, tako potpuno zaboravim na njihove proizvode.
    Hvala što si me sjetila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, znam kako je to. Ja sam, doduše, već godinama njihov član ali naručujem neredovito i uglavnom za svoje potrebe i ponekad frendicama. Ako što trebaš, javi! ;)

      Izbriši