četvrtak, 11. srpnja 2013.

ESI Aloe Vera Gel

Prije odlaska na more, jedna stvar obavezno mora biti u mojoj kozmetičkoj torbici a to je aloe vera gel.
Odličan je za opekline i oštećenja uzrokovana suncem, manje ogrebotine, ubode insekata, žuljeve i čitav niz kožnih problema i nezgoda.
Ima hidratacijsko i hranjivo djelovanje na suhu i nadraženu kožu pa je tako odličan i nakon depilacije a dobar je i za sve tipove kože. Pomaže održavanju hidrolipidnog balansa i poboljšava tonus kože a mogu ga koristiti i male bebe. Dakle, proizvod za cijelu obitelj od glave do pete.


Moj izbor je ESI aloe vera gel sa vitaminom E i uljem čajevca koji je najbolji na tržištu po preporuci prijateljice farmaceutkinje.
Proizveden je od unutarnjeg parenhimskog dijela lista prave aloje (Aloe barbadensis Miller) koja je uzgajana bez upotrebe pesticida i to postupkom hladnog prešanja koji sačuva sva prirodno ljekovita svojstva aloje.

Dodatak ulja australskog čajevca i vitamina E daju gelu blago antimikrobno svojstvo te štite kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala i djeluju smirujuće na upalne procese na koži.


Gelaste je strukture i proziran. Nakon nanošenja ne masti, brzo se upija i ugodno hladi. Treba paziti da se nakon primjene gela ne trljaju oči jer ulje čajevca može iritirati sluznicu.

Postoji verzija istog gela samo bez ulja čajevca za one kojima možda ne prija njegov miris iako je on vrlo blag i nestane čim se gel upije a upije se zaista brzo. Toliko brzo da nakon što sam ga razmazala, nisam ga stigla ni pofotkati tako razmazanog. Već se upio dok si rek'o keks :)

Za opekline i slične probleme moja preporuka je nanijeti malo deblji sloj gela i tako pustiti neko vrijeme na koži da se polako upije, te ponavljati više puta sve dok bol i nelagoda ne popuste. Bez brige, alojom se ne možete predozirati ;)

Gel dolazi u mekanoj tubi od 100 i 200 ml što osigurava potpunu iskoristivost proizvoda. Poklopac se čvrsto zatvara na klik pa nema straha od curenja u transportu. Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja.

Važno je naglasiti da gel ne sadrži boje, parfeme ni parabene.

SASTOJCI: AQUA, ALOE BARBADENSIS, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, TOCOPHERYL ACETATE (VIT. E), MALALEUCA ALTEMIFOLIA OIL (ULJE ČAJEVCA), DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, BENZOIC ACID, LINALOOL, LIMONENE.

GDJE KUPITI: Ljekarne

CIJENA: 39,95 kn za 100 ml

Kakva su vaša iskustva s Aloe Vera gelovima i koristite li koji?

Broj komentara: 9:

  1. Za sad sam jedino probala onaj od Čupka (dobila ga u nekom setu za džabe) za koji kažu da i nije baš nešto, ali meni super smiri kožu nakon depilacije...kad ga potrošim, sigurno ću probat još neki:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ah, nije potrebno samo da farmaceutkinja preporuci ovaj gel - moja mama bi te u tren oka navela da ga kupis! :)))
    Zena ima efektne metode i uvjerljiva je ali zna znanje. I sve sto mi je preporucila je bilo za pet! ESI aloe vera gel godinama koristim i dok jos nisam koristila kreme za lice, njega sam nanosila i krasan mi je a i ten mi je jako ocuvan zahvaljujuci njemu. Izvrstan za masnu kozu lica, ma odlican je za svaku ali se sjecam da dok mi je bila masna, bio je jedina stvar koju sam mogla podnijeti na licu. Bas mi je drago sto si o njemu pisala :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je čuti da imaš tako dobra iskustva s ovim gelom. :)
      Mislim da bi se trebao naći u svakoj kozmetičkoj torbici jer je zaista izvrstan! :)

      Izbriši
  3. Nikad čula za ovaj brend, ali budem ga probala

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo je taman stvar koja treba za ljeto :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan je, družimo se već duže vrijeme :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Koliko puta dbevno može da se nanese?

    OdgovoriIzbriši