srijeda, 2. srpnja 2014.

Dr. Stribor Kozmetika: Ruža & argan i Dermaplanta balzam

Prošlo je već mjesec dana koliko koristim ove dvije kreme. Riječ je o prirodnoj kozmetici koju je kreirao zagrebački fitoaromaterapeut dr.sc.Stribor Marković. Za sada su u liniji dostupne četiri kreme - Ruža & argan za suhu kožu, Vanilija & naranča za normalnu kožu, SOS za problematičnu kožu i Dermaplanta balzam za zacjeljivanje kože.

Ruža & argan hranjiva krema za suhu kožu


Krema Ruža & argan je namijenjena intenzivnoj njezi suhe kože i dolazi u jednostavnoj kartonskoj ambalaži sa popisom sastojaka, rokom trajanja i oznakom količine.

Krema dolazi u čvrstoj plastičnoj teglici od 50 ml jednostavnog dizajna i zlatnog ruba na poklopcu koji dodaje na eleganciji. Ispod poklopca se nalazi još jedan manji pokrov od čvrste plastike koji kremu štiti od onečišćenja i prelijevanja ukoliko je nosite na put. Ali mislim da se zbog potonjeg ne treba brinuti zato što je krema mrvicu čvršće konzistencije od uobičajenih krema za lice koje sam do sad koristila i mislim da ne postoji opasnost od otapanja i prelijevanja osim ako je se ne ostavi neko vrijeme na direktnom suncu ili izvoru topline.



Prvo što primjećujem kod proizvoda je njegov miris, a ova krema ima jedan ugodan biljni miris koji nije intenzivan. Već za nekoliko sekundi po nanošenju, miris nestane tako da nema straha za one koji su nesnošljivi na mirise u preparativi.

Krema je žute boje a potrebno je samo lagano prijeći prstom po njenoj površini da biste dobili količinu potrebnu za lice. Naravno, svi volimo hermetički zatvorene proizvode i one na pumpicu jer je puno jednostavnije za upotrebu i više higijenski, no sa gustoćom ove kreme, čini mi se da to ne bi ni bilo moguće. Bitno je da su ruke i prsti čisti i nema problema.


Vrlo se lijepo razmazuje i iznenađujuće brzo upija, rekla bih već u roku minute, i za sobom ne ostavlja nikakav film. Osjećaj nakon nanošenja je nahranjena i hidratizirana koža.

Kao što znate, moja koža je suha i Ruža & argan mi se pokazala kao jedna od najboljih krema do sada. Baš mi jako odgovara. Brzo se upije i nema zatezanja i peckanja ostatak dana. Posebice sam sretna što je krema načinjena od biljnih i prirodnih sastojaka bez parabena, mineralnih ulja i ostalih alergenih i komedogenih sastojaka.

Jedini minus bi mogao biti taj što su se slova i natpisi na teglici razmazala prvi put kad sam je uhvatila mokrim rukama tako da pripazite da vam prsti ne ostanu crni. ;)

Rok trajanja je 24 mjeseca.

SASTOJCI: AQUA, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL, ARGANIA SPINOSA OIL, CANDELILLA/JOJOBA/RICE BRAIN POLYGLYCERYL-3 ESTERS, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALOCHOL, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, COCO CAPRYLATE, HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL, JOJOBA ESTERS, ACACIA DECURRENS FLOWER WAX, HELIANTHUS, ANUUS SEED WAX, POLYGLYCERYL-3, PANTHENOL, GLYCERIN, RHIZOBIAN GUM, TOCOPHEROL, ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT, ROSA DAMASCENA FLOWER OIL, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID 

CIJENA: 67,94 kn 

Dermaplanta balzam sedam biljaka za zacjeljivanje kože


Ovaj balzam je tipične konzistencije za balzame, dakle malo gušći od kreme. Dolazi u teglici od 30 ml, smeđe-medene boje i vrlo ugodnog biljnog mirisa. Dr. Stribor kaže da mu je namjena: 

"poticanje regeneracije kože i popravljanje strukture kože a primjenjuje se tako da se čistim rukama nježno namaže mala količina balzama na zahvaćeno područje kože. Samo za vanjsku upotrebu te izbjegavati dodir s očima i usnom šupljinom. Također treba izbjegavati izlaganje kože tretirane balzamom suncu." 



Pošto nemam nikakvih nepravilnosti i problema na koži (opeklina, površinskih ozljeda, dekubitusa, žuljeva, ispucale pete itd.) za koje bi ovaj balzam bio namijenjen, našla sam mu primjenu kao okoloočna krema i tu mi se pokazao odličan. Jako lijepo njeguje tanku, nježnu kožu oko očiju koja ostane nahranjena cijeli dan a ponekad ga namažem i na usne kada su mi naročito suhe.
Jako se lijepo razmazuje. Potrebno je samo lagano prijeći po površini balzama i on se topi kao maslac.
Jednom prilikom sam na uhu imala reakciju na bižuteriju gdje mi se koža upalila i natekla, a nakon primjene balzama, oteklina je vrlo brzo nestala i upala se smirila. 

SASTOJCI: HYPERICUM PERFORATUM OIL, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, CERA ALBA, LANOLIN, CALOPHYLLUM INOPHYLLUM OIL, COCO-CAPRYLATE, GLYCERYL STEARATE, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, HELICHRYSUM ITALICUM OIL, TOCOPHEROL, ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT

GDJE KUPITI: Ljekarne Zagrebačke županije

CIJENA: 53,39 kn


ZAKLJUČAK: Mogu reći da su Dr. Stribor i njegov tim kreirali dva odlična proizvoda. Omjer cijene i kvalitete im je odličan tako da imaju moju toplu preporuku za sve sa suhom kožom kojima fali njege i hidratacije.
Posebno se radujem novitetima koje spremaju za jesen, od kojih će jedan biti protiv hiperpigmentacije (koja i mene muči), a voljela bih vidjeti i nešto za okoloočno područje i možda kakav balzam za usne. :)


Namjeravate li probati štogod od Dr. Stribor kozmetike ili ste već probali? Kakvi su vaši dojmovi?


*PR uzorak

Broj komentara: 16:

  1. Dakako, voljela bih probati! Već čitam podosta o kremama, pa sam zainteresirana! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti se svidjeti jednako kao i meni :)

      Izbriši
  2. Daaaj nije fer koliko su ove fotke prekrasne! :D
    Mislim da ću si kupiti Ružu-argan za zimu jer mislim da bi mi sada bila prebogata ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tenks Mell, crvenim se :D
      I ja sam mislila da će mi biti prebogata za ljeto ali sam se iznenadila koliko mi paše i nije mi uopće premasna. :)

      Izbriši
  3. Ne probavam ovu zutu, nego onu vanilija naranca, nije losa, a ova dermaplanta je zasad dobra, lijecim ubode od komaraca s njom, zasad funkcionira

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, uopće se nisam sjetila na ubode od komaraca. Ali ove godine me ubolo svega dva komarca tako da imam sreće ;)

      Izbriši
  4. Kao što Mell kaže, ova ruža-argan će biti odlična za zimu, a i slike su ti diivne. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. obadvije kreme me privlače :D prva zbog lijepe hidratacije, a druga zbog dobrog okoloočnog djelovanja :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Aaaaaaaaaaaaaa, i ja sam htjela danas o njima pisati, hihi :) Slike su predivne i drago mi je da opet pišeš!!! Ja sam isprobala na opeklini kremu sedam biljaka i odlična je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! :)
      Na sreću, ja nisam još imala opeklina da ga istestiram i na tom polju a nadam se da ni neće biti prilike, ali drago mi je čuti da ti je bio odličan :)

      Izbriši
  7. Zbog ove recenzije sam uzela Dermaplanta i oduševljena sam :*
    Sljedeće je i krema od ruže ali kad malo potrošim zalihe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dermaplanta je super. Moram staviti update jer sam nakon pisanja recenzije imala još pozitivnih iskustava sa balzamom. Baš mi je drago da si zadovoljna :)

      Izbriši
  8. Nisam isprobala ništa od Dr. Stribor kozmetike, ali imam namjeru. Ovi proizvodi se čine zanimljivi i to što su prirodni im svakako ide u prilog. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Nisam nažalost isprobala ništa od Dr.Stribor kozmetike, ali ove kreme mi se čine super. I slike su mi divne.

    OdgovoriIzbriši