utorak, 11. studenoga 2014.

L'occitane karite krema za ruke

Krema za ruke je naprosto moj "must have" i bez nje ne mogu zamisliti život. Kao što već znate, koža lica i tijela mi je suha a ruke su priča za sebe.
Uz sve dnevne obaveze, pranje suđa, ribanje i čišćenje, moja ruke budu suhe kao barut. Kada ih ne bi redovito mazala, mislim da bi mi ruke bile u ranama i zato mi je od inzimne važnosti imati dobru i hranjivu kremu za ruke.

Prije malo više od mjesec dana kupila sam ovu hvaljenu kremu za ruke potaknuta hvalospjevima blogerica i korisnica širom interneta. Zapravo sam jedva čekala da se ukaže neka akcija gdje bih je mogla kupiti po povoljnijoj cijeni.
Krema dolazi u pakiranju od 150 i 30 ml. Nalazi se u srebrnoj, metalnoj tubi retro dizajna s plastičnim crnim poklopcem na navoj.



L'occitane svoj proizvod opisuje ovako:

"Krema za ruke obogaćena sa čak 20% karite maslaca, pravi je balzam za ruke. Bogate, kremaste teksture koja se brzo i potpuno upija, bez masnih ostataka pruža koži zaštitu, njegu i hidrataciju. Spoj karite maslaca, kokosovog ulja te ekstrakta meda i badema pruža iznimno učinkovitu njegu ruku. Raskošna tekstura čini ruke iznimno mekima."

Prvi dojam je prekrasan, svjež i nježan miris. Pa mogu slobodno reći i najljepši miris u kremi za ruke koju sam probala. Krema je gusta, vrlo lako se razmazuje i potrebna je mala količina tako da se sporo troši. I ono što zaista mogu potvrditi je da se jako brzo upije i ne ostavlja ruke masnima ili ljepljivima.



No, meni se krema pokazala nedovoljno hidratantna, posebno nakon kućanskih poslova.
Nakon pet do deset minuta po nanošenju, koža na rukama počne zatezati i peckati. Osjećaj suhoće je kao da sam ruke oprala i namazala kredom u prahu. I onda nema druge nego nanijeti novi sloj kreme ili posegnuti za nekom masnijom njegom.

Kad sam u uredu i ne perem ruke tako često, krema je više-manje zadovoljavajuća. Ali nakon kućanskih poslova, ona sama mi nije dovoljna. Nemam osjećaj nahranjenosti i vlage, a da ne pričam o izgledu kožice oko noktiju. Zato u takvim slučajevima i prije spavanja posežem za nekom puno masnijom i hranjivijom kremom.

Na kraju ne znam što reći osim da sam razočarana. Očekivala sam puno više za tu cijenu i zbog same oznake "20% karite" na pakiranju. Možda sam ja zaista specijalan slučaj obzirom da zbog suhe kože neprestano mazuckam ruke pa sam možda već razvila i svojevrsnu "otpornost" na neke kreme ;)
Ali što se može, nije svaki proizvod svima jednako dobar.

I tako se moja potraga za HG kremom za ruke nastavlja :)

SASTOJCI: AQUA/WATER/EAU (WATER), BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), GLYCERIN, DIMETHICONE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, LINUM USITATISSIMUM (LINSEED) SEED EXTRACT, MEL (HONEY EXTRACT), PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) FRUIT EXTRACT, ALTHAEA OFFICINALIS ROOT EXTRACT, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) STEROLS, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL (SUNFLOWER), XANTHAN GUM, PARFUM/FRAGRANCE, POLYACRYLAMIDE, PEG-100 STEARATE, PROPYLENE GLYCOL, C13-14 ISOPARAFFIN, CETEARETH 33, ALCOHOL DENATURED, LAURETH 7, BENZONIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, BENZYL ALCOHOL, BENZYL BENZOATE, HYDROXYISOHEXL 3 CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LINALOOL, CITRONELLOL, BUTYLPHENYL METHLYPROPRIONAL, COUMARIN, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, GERANIOL

GDJE KUPITI: L'occitane trgovine, web shop, feelunique, HQhair, lookfantastic,

CIJENA: 174,20 kn


Jeste li probali koju L'occitane kremu za ruke i kakvi su vam dojmovi?

Broj komentara: 8:

  1. Mislim da sam po prvi put pročitala negativnu recenziju za ovu kremu! :D Žao mi je baš da imaš takvih problema i da ti krema nije odgovarala. Ja ću je kupiti jer me jako intrigira, a kremi za ruke ionako nikad dosta. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš, ja mora da sam posebna kobasica ;)
      Bila sam uvjerena da će mi karite krema biti super jer su je svi toliko hvalili ali baš u trenucima kad mi je potrebna najveća hidratacija, ona me razočarala :D
      Ja je neću više kupiti jer mislim da ima puno boljih krema za taj novac.

      Izbriši
  2. Ajoj pa zar razocarana? Ako su ti ruke bas toliko suhe da ni L'Occitane karite kremica ne pomaze onda bih preporucila jednu masnu ali jako efektnu kremu koja je moj SOS ali mi sluzi i za pripremu ruku, kozice oko noktiju pred fotkanje za blog. Burt's Bees Beeswax kreme imas sa mirisom banane i bademovog mlijeka. Imam obje i jedine mi pomazu kada su mi ruke bas u banani - figurativno :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na prijedlogu. :) Gdje ih nabavljaš?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ajoj, baš mi je žao što ti ne odgovara. Ja sam u klubu onih kojima je odlična. Ali slažem se sa Selmom, Burt Bees kreme bi ti možda mogle odgovarati, ja imam verziju s bananom i jača je od ove L'Occitane, nedavno sam pisala o njoj - odlična mi je za noćnu njegu. Imaš ih u Mulleru :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već druga preporuka za Burt Bees tako da je definitivno moram probati. Hvala ti :*

      Izbriši
  5. Meni su ruke jako suhe al ova mi krema super pomaže, jedna mi je od najdražih :) koliko god dobrih recenzija dok ne probaš nikad nisi siguran :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno tako. Koliko god imali sličnu kožu, ipak je svačija koža individualna i ne znaš dok ne probaš :)

      Izbriši